Salı, Mart 31, 2009

(0) Comments

Masal: Aslanın Sarayı

Aslan’ın Sarayı

Aslan ormandaki hayvanları sarayına davet etmiş. Hem onlarla tanışmak, hem de ormanın sorunlarını konuşmak istiyormuş.

İlk olarak içeri giren ayı saraydaki kokuyu beğenmemiş. Eliyle burnunu tutup yüzünü buruşturmuş. Ağzından da “Öffff çok pis kokuyor.” Sözleri dökülmüş. Aslan bu işe çok kızmış. Sarayını kötüleyen ayıyı bir pençede yere serip öldürmüş.

İkinci olarak sarayı giren maymun olanları gördüğü için “Efendim sarayınız mis gibi kokuyor.” Aslan maymuna da kızmış. Abartıyor, bana şirin görünmek istiyor diyerek bir pençede maymununda işini bitirmiş.

Bütün bu olayları gören tilki aslanın huzurunda tek bir söz bile söyleyememiş. Bu kez aslan sormuş. “Söyle bakalım sarayımı beğendin mi? Kokusu nasıl?
Tilki işi kurnazlığa vurarak. “Sayın kralım ben bu günlerde nezle olmuşumda burnum koku almıyor.” Demiş.




Kendini Beğenmiş Kurt  24-02-2009
Herkes kurttan korkuyordu.Birgün Bilge Aslana gittiler. Neler yaşadıklarını anlattılar.Aslan bir kere düşünmüş.Ve

-Arkadaşlar ormanın içinde büyük goril Koca Ayak yaşıyor.Biz hep beraber ona gidelim ve ondan yardım isteyelim. Demiş

Koca Ayak onları evinde misafir etmiş.Çaylar içmişler, pastalar börekler yemişler.En sonunda konu kurta gelmiş.İçlerinden Meraklı Tavşan yakınmış

-Ah! Koca Ayak sorma bize her istediğini yaptırıyor.Bizden daha kuvvetli olduğu için bizi hep küçük görüyor.Koca Ayak durumu anlamış.Aklına gelen fikri arkadaşlarıyla paylaşmış.

-Peki ben bu kurttan daha büyüğüm değil mi? demiş.

Hep bir ağızdan ”Evet” cevabını almış.

-Peki kurt benim her istediğimi yaparmı?.

Tekrar aynı cevabı duymuş.Hayvanlarda Koca Ayak ın ne yapmak istediğini anlamışlar.Ormana doğru yola çıkmışlar.Koca Ayak kocaman ayaklarıyla ormana girerken her yer sarsılıyormuş.Kurt Koca Ayak ı karşısında görünce korkudan dili tutulacakmış.Kocaman goril herkese emirler yağdırmaya başlamış.Kurtta bu emirlere uymaya…İkinci gün olmuş kurt artık yorgun düşmüş.Ve hayvanlara yaptığı yanlışı anlamış.Herkesi bir araya toplayarak onlardan özür dilemiş.Koca Ayakta kurda bu yanlışı anladığı için aferin demiş.Koca Ayak evine dönmüş.Bütün hayvanlar ormanda mutlu mesut yaşamışlar.

Çizgi Film izle, Masallar, Aslan masalı, Aslanın Sarayı, Çizgi film. Çocuk masalları, çocuk çizgi filmleri.
0 Responses to "Masal: Aslanın Sarayı"

Yorum Gönder

Çocuk Çizgi Film Videoları




Bedava (Çizgi Film izle), Çizgi Film seyret, çizgi film video, Çizgi Film Resimleri, (Çizgi Film Video)ları, çizgi film kahramanları, dini çizgi film, çocuk çizgi film, cizgi film video, çizgi filim, (çizgi filimler), komik çizgi film izle, çizgifilmvideo, çizgifilmizle, çizgifilm, çizgi film karakterleri, çizgi film şirinler, cizgifilm, çizgi filmler, çizgi flm, tom ve jerry, nasreddin hoca, Cedric, He-man, Şirinler, Pembe Panter , Bugs Bunny, beyblade, Batman, Barbie, Süpermen, tweety çizgi filmi, kuş çizgi filmi, çizgi filim, örümcek adam, Garfield, ASlan Kral, Şirek, komik çizgi film, Shrek Çizgi Filmi, Mickey mouse, Tusubasa Çizgi Filmi, Yu-Gi-Oh, Temel Reis Çizgi Filmi, Bratz, brazt resimleri, çizgi filmler, bratz oyun, video. çizgi film izle, çizgi filmler, çizgi film izleme.